Kelebekler Vadisi Rehberi içeriğinden herkese merhabalar.Bu içeriğimizde Kelebekler Vadisi Nerede? Nasıl Gdilir? Konaklama Detayları ve detaylı bilgiler vereceğiz.
Kelebekler Vadisi’ne 2-3 kez gitmemize rağmen bir türlü yazısını yazamamıştık.Fırsat bu fırsat dedik ve güzel bir yazı ortaya koymaya çalıştık.
Yazımızın detaylarına geçmeden önce şunu açıklama gereksinimi duyduk.Vadi o kadar bakir ve güzel ki doyamıyorsunuz.Fakat doğa ve sakinlikten haz etmiyorsanız size boğucu ve sıkıcı gelebilir.Yani yol yakınken dönün deriz.
Hadi o zaman biraz sohbetten sonra yazımıza son süratle giriş yapıp sizlere vadi ile ilgili detaylı bilgileri aktaralım…Bu arada yazımızı okuduktan sonra yorum yapmayı lütfen unutmayın…
Kelebekler Vadisi Nerede?
Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz ve Kabak Koyu arasındadır.Ölüdeniz’den çıktığınız zaman yaklaşık 20 dakika sonra ulaşabilirsiniz.Konum olarak çok güzel bir yerdedir.Nedeni ise iç kısımda yer aldığından fazla dalga olmayışıdır.Aklınızda yer etmesi adına yukarıya bir harita ekledik.Harita açılmaz ise BURADAN ulaşabilirsiniz.
Kelebekler Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

Vadiye gitmek meziyetli dersek yalan olmaz.Vadi’nin etrafını duvar gibi saran kayalar ulaşımı neredeyse imkansız hale getiriyor.Fakat yinede hem patikalardan hemde denizden ulaşım sağlanabilir.
Fakat patikalardan inmenizi şiddetle tavsiye etmiyoruz.Neredeyse her sene 1 kişi düşerek yaşamına son veriyor.Çok profesyonel bir dağcı değilseniz ve uygun ekipmanlarınız yoksa aklınızdan çıkarın.Bundan dolayı detaylarını bile anlatmayacağız…
Vadiye ulaşımın 2.ve rahat yolu ise denizden.Vadiye her gün 5-6 sefer yapan bir tekne var ve Ölüdeniz sahilinden kalkıyor,fiyatı gidiş dönüş 200 TL.Aşağıda saatleri de verdik.Fakat bazı zamanlar bu sefer saatleri tam uymuyor veya sefer sayıları artabiliyor.
Kelebekler Vadisi Tekne Sefer Saatleri :
- Ölüdeniz’den Kelebekler Vadisi’ne : 11:00 – 14:00 – 18:00
- Vadi’den Ölüdeniz’e : 9:30 – 13:00 – 17:00
Kelebekler Vadisi Konaklama Fiyatları

Vadi i hem küçük, hemde koruma altında olan bir bölge olduğu için sadece 1 işletme tarafından işletiliyor.Tabi rekabet olmayınca ve tek el olduğundan konaklama ve kamp yapma fiyatı normalin biraz üstünde.
Vadide yer alan işletme, ziyaretçiler için sunduğu çadırlar ve bungalovlar mevcut. Ama kendi çadırınızı da ücretli olarak alana kurabiliyorsunuz.
Kamp alanında açık, kabinli ve kabinsiz olmak üzere duş ve tuvaletler bulunuyor. Sıcak su için de güneş panellerinden faydalanabilirsiniz.
Vadide konaklama yapma düşünceniz var ise en az 1 ay öncesinden rezervasyonunuzu yaptırın.Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yüksek derecede ilgi görüyor.Konaklamalı gitmek isterseniz Mayıs ve Eylül aylarını düşünebilirsiniz.Hem daha uygun hem daha sakin bir tatil yaparsınız.
Kelebekler Vadisi Yeme-İçme

Yukarıda ki başlıklarda kahvaltının ve akşam yemeğinin konaklama fiyatına dahil edildiğini söylemiştik,fakat lezzetleri nasıl ? porsiyonlar nasıl onlara bir bakalım…
Burada açık büfe kahvaltının ve akşam yemeğinin gayet yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca yemeklerde gayet lezzetli…
Konaklamayanlar ve vadiye günübirlik gelenler aşağıdaki mekanlarda karınlarını doyurabilirler veya bir şeyler içebilirler…
[tie_list type=”plus”]
- Hemen girişte yer alan ve alkollü veya alkolsüz içecekleri bulabileceğiniz Ana Bar’da aparatif birşeyler sipariş edebilirsiniz.Fiyatları çok ama çok uçuk değil fakat yinede pahalı.
- Yine alkollü ve alkolsüz ürünlerle birlikte servis yapılan bir Balık Evi var burada balığınızı yerken içkinizi yudumlayabilirsiniz.
- Tost, Hamburger,Patates kızartması,köfte gibi aparatif gıdaları bulabileceğiniz 1 adet Snack Bar var.,
- Terlik dahil birçok ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir market bulunuyor.Markette alkollü ve alkolsüz içecekler ve sigara bulabilirsiniz.
[/tie_list]
NOT:Yemeklerde kullanılan malzemeler gayet temiz ve kaliteli bundan dolayı yemek yedikten sonra çok fazla rahatsız olmuyorsunuz.
Kelebekler Vadisinde Yapılacak Aktiviteler

Bir çok kişi vadiye gelirken renkli ve heyecanlı dakikalar yaşayacağını ve çok fazla hareketin olacağını sanıyor.Fakat Vadi konsepti ve doğası itibariyle kafa dinlemek ve huzuru bulmak için gelinen bir yerdir.Yani aklınızdaki o hareketi çıkarın….
Tabi ki hiç hareket yok anlamına da gelmiyor bu söylediklerimiz.Aşağıda sıralayacağımız aktiviteleri yaparak güzel vakitler geçirebilirsiniz.
[tie_list type=”lightbulb”]
- Tüplü Dalış: Vadide dalış okulu vardır.Burada dalış eğitimi alarak denizin dibine dalabilirsiniz.
- Trekking:Vadiden içeriye doğru yürüyüş yapabilir ve vadide yer alan doğal hayatı keşfedebilirsiniz.
- Şelale Ziyareti:Vadidinin dibinde yer alan ve 50-60 metreden dökülen sulardan oluşan şelaleyi ziyaret edebilirsiniz.Yaz aylarında suyun debisi azalsa da gidilmeye değer.
[/tie_list]
Kelebekler Vadisine Ne Zaman Gidilmeli?

Geçen günlerde Google Maps uygulamasında oldukça farklı ve ironik bir yorumla karşılaştım: “Sakın gitmeyin, çünkü çok kötü ve kelebek bile yok, hatta kalınacak bir otel bile yok.” Bu yorumun sahibi, sanırım durumu tamamen yanlış anlamış.
Evet arkadaşlar, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında Kelebekler Vadisi’nde kelebek görmeme ihtimaliniz yüksek. Ancak, nemli alanlarda ve kayaların diplerinde birkaç tane kelebek görme şansınız olabilir. Kelebeklerin en yoğun olduğu dönem genellikle İlkbahar mevsimidir.
Bunun yanı sıra, Temmuz ve Ağustos ayları oldukça kalabalık ve fiyatlar açısından da pahalıdır. Kelebekler Vadisi’ni ziyaret etmek için en uygun zamanlar Mayıs-Haziran ve Eylül aylarıdır. Tabii kışın da gidip konaklama yapabilirsiniz, ancak kışın vadiyi keşfetmek daha sakin ve huzurlu bir deneyim sunar.
Kelebekler Vadisi denizi nasıl

Özetle, Çok Çok Güzel. Plaj, kısmen kumdan, kısmen küçük taşlardan oluşuyor. Denizi bir anda derinleşmiyor, ancak çok sığ da değil, bu yüzden güvenli. Denizin bazı bölümlerinde kaygan kayalar var ve sığ yerde düşerseniz canınız acıyabilir.
Özellikle sahilin son kısımları dalış için mükemmel. Burada yüzme deneyimini yaşamanızı tavsiye ederiz. Kısacası, kumsalı ve denizi gerçekten çok güzel.