Kabak Koyu Gezi Rehberi ve Kamp Rehberi yazımızdan herkese merhabalar.Bu yazımızda Kabak Koyu Nerede? Nasıl Gidilir? Nerede Kalınır? Kamp Yapılır mı? Nasıl Bir Yer gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağız.
Kabak Koyu gerçekten gidip görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. Kendine has doğası ve enerjisiyle sizi büyüleyeceğinden emin olabilirsiniz. Tabi ki her güzelliğin bir kusuru olduğu gibi koyunda kendine has zorlukları var. Ama her şeye rağmen unutamayacağınız bir tatil deneyimi yaşayacağınızın garantisini veririz.
Lafı fazla uzatmadan yavaştan yazımızın detaylarına geçelim.Arkadaşlar özellikle kamp konusunda kişisel yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz.Yorumlar kısmında lütfen bu öneri ve kişisel deneyimlerinizi bizlerle paylaşın.
Kabak Koyu Hava Durumu
Malumunuz deniz-güneş tatiline çıktıysanız hava durumu çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Kimse yaz tatilinde şiddetli bir yağmur ve serin hava ile karşılaşmak istemez.
Biz mayıs ayında gitmemize rağmen hava muhteşemdi. Umarım sizde güzel bir havada Kabak’da tatil yapma şansını yakalarsınız. Gerçi yağmur veya serin havada olsa, tatilin keyfini sakın kaçırmayın. Hayatta en kötü şey insanın kendini şartlandırmasıdır. Yukarıda hava durumuna bakmanız için görsel ekledik. Yukarıda ki veriler Meteoroloji Genel Müdürlüğünden anlık olarak alınmaktadır. Gönül rahatlığıyla bakabilirsiniz.
Kabak Koyu Nerede?
Kabak Koyu Muğla Fethiye ‘ye bağlı bir koydur. Ölüdeniz’e yaklaşık olarak 25-30 dakika mesafededir. Kuzeyinde Ölüdeniz ve Fethiye bulunmaktadır. Konum itibari ile çevresinde yakın bir yerleşim alanı yoktur. En yakın yerleşim yeri Ölüdenizdir.
Bu arada koya giden yolun yolunun şanını yazımızda anlattık,Aşağıda ki başlıkta detaylı bir şekilde sizelere anlatacağız. Kabak koyuna giden yolu Yandex Haritalar servisinden izleyebilirsiniz. Bir nebze aklınızda ki soru işaretleri de gitmiş olur diye düşünüyoruz
Kabak Koyu’na Ne Zaman Gidilir?
Kabak Koyu Sonbahar veya Kış mevsimlerinde oldukça sakin ve huzurlu bir yer haline gelmektedir, eğer aklınızda bir proje veya fikir varsa bu mevsimlerde uğrayıp koyun tadını çıkarabilirsiniz.Temmuz ve Ağustos aylarında hem çok sıcak hem de kalabalık olmakta.Hem denize girmek hem sakin bir tatil istiyorsanız Mayıs Ayı ve Eylül ayını tercih edebilirsiniz.
Not: Sonbahar ve Kış mevsimleri oldukça soğuk ve rüzgarlı geçer sıkı giyinmeyi ihmal etmeyin.
Kabak Koyu’na Nasıl Gidilir?
Kabak Koyuna Nasıl Gidilir ? Gerçekten zor bir soru ve cevabı da o kadar zor. Siz en iyisi gitmeyin.:) Gırgır bir tarafa Kabak Koyuna gitmek biraz çetrefilli bir iş, bir o kadarda keyifli.
Koya gidebilmeniz için öncelikle Ölüdeniz’e gelmeniz gerekmektedir. Alternatif ve farklı bir yol maalesef bulunmamakta.Ölüdeniz’e nasıl gelinir? diye sorarsanız Ölüdeniz Gezi Rehberi yazımızda Ölüdeniz ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.
Ölüdeniz’e geldikten sonra sahilde kalkan minibüsler var 20 – 25 TL karşılığında sizi koya en yakın köye ulaştırıyorlar. Burada da aşağı koya inen minibüsler var. Bu minibüsler 1 kişiye de 10 kişiye de 120’TL’dir. Araçta kaç kişi varsanız kendi aranızda bölüşüp ödemeyi yapıp gideceğiniz yere ulaşıyorsunuz. Alternatif olarak yürüyerek gidilebilir. Fakat iniş hadi de çıkış çok yorar.
Kendi aracınızla da gidebilirsiniz. Yine koy girişinde günlük 25 TL ödeyip park edebilirsiniz. Biz bu ücreti vermedik. Otel tabelalarını gördünüz mü park edin ve patikadan aşağıya yürüyerek inin. Çıkışı da minibüs ile yapın. Minibüs yol ayrımından geçiyor.
Kabak Koyuna Arabayla Gidecekler İçin Önemli Tavsiyeler
Arkadaşlar bu başlığı açmak istedik. Kendi adımıza bir çok uzun yol tecrübemiz olmasına rağmen gerçekten zorlandık. Acemi bir şoförseniz ise kabusu yaşamanız kaçınılmaz.. Bundan dolayı söyleyeceklerimizi dikkatle dinleyin.
Yaklaşık olarak Ölüdeniz -Kabak arası 30-40 dakika sürüyor. Fakat kilometre olarak baktığınızda17 km. Saatte 17 ile gitseniz 1 saat sürüyor 170 km ile gitseniz 10 dakika. Neyse anlatmak isteğimiz yollar kötü:) Yukarıya gideceğiniz yolu gösteren fotoğrafı koyduk. Tıklayarak yolun görüntüsünü izleyebilirsiniz. Yavaştan önerilerimize geçelim.
- Uykusuz yola çıkmayın.
- Gün ışığından kesinlikle faydalanın.
- Ortalama hızınız 20 km geçmesin.
- Yokuş aşağı inerken düşük vitesle gidin. (Bunun nedeni ise frenlerde kaynaklanan bir sorundan dolayı motor freninin devreye sokmak istememizdir) Mesele 3. vites de araç en fazla 90 km kadar hızlanabilir. Fakat 1.viteste bu hız en fazla 20 km olur.
- Virajları dönerken kornaya basmaktan çekinmeyin. Çok keskin virajları var karşıdan gelen aracı uyarmanız şart. Eğer karanlıkta yolculuk edecekseniz selektör yapmaktan çekinmeyin.
- Manzaraya sakın kapılmayın. Sadece yola odaklanın. Çünkü manzarası çok ama çok güzel.
Bu dediklerimizi yaparsanız korkmanız gereken hiç bir şey yoktur. Şimdiden iyi yolculuklar diliyoruz. Çok güzel bir tatiliniz olsun.
Kabak Koyu Havası Nasıl?
Kabak Hava Durumu bilgisine bakmadan çıkmayın deriz. Kabak Koyu Ege Bölgesi‘ nde olarak bilinse de iklimi ve coğrafik şekilleri tipik Akdeniz Bölgesi‘ni yansıtır. Yazları bolca sıcak ve nemli geçiyor.
Eğer daha makul bir sıcaklık isterseniz 15- Mayıs 15- Haziran tercih edebilirsiniz. Biz Mayıs sonu Haziran Başını tercih ettik. Sizde kesinlikle bu tarihleri tercih edin. Hava çok güzel oluyor. Buna ek olarak oteller ve sahil neredeyse bom boş oluyor.
Kabak Koyu Gece Hayatı Nasıl?
Şimdi geldik Kabak Koyu gece hayatına. Kabak koyunda iki gece var. Ya ilk akşamdan uyursunuz,yada sahildesabahlarsınız.Biz odamızda uyumayı tercih ettik fakat sahilde eğlencenin dibine vurdukları söyleniyor:)
Onun haricinde çok fazla müzik yapan veya bar gece kulübü gibi mekan aramayın.Sivri sinekli gecelerde bir diğer alternatifiniz. Sadist bir kişiliğiniz var ise korunmasız olarak çıkın açık bir alana ve sivrisinekleri bekleyin:) Aşağı kısımlarda da zaten belirttik. Sivrisinek ile ilgili tüm gardınızı alıp öyle gidin.
Kabak Koyu Çocuklar İçin Uygun mu?
Çocuğunuzla , bebeğinizle hatta bez bebeğiniz ile gitme teşebbüsüne girmeyin. Hatta düşüncelerinizden bile uzaklaştırın. Çok zor bir tatil olacaktır. Aman sakın! Çok korkutucu oldu.
Ciddi anlamda korkun. Nedenini sorarsanız, çok sarp yolları var, ikinci olarak çok uçurum var. Üçüncüsü istemediğiniz kadar sivrisinek var. Dördüncü olarak çokta hijyenik sayılmayacak odalar var. Bu yazımızı okuyan otel sahipleri belki kızabilir. Fakat gerçekler bundan ibaret. Yine de karar sizin.
Kabak Koyunda Yapılacak Aktiviteler
Kabağa gittiyseniz en iyi yapacağınız şey bol bol dinlenip, zihninizdeki ve vücudunuzdaki kötülükleri kovalamaktır. Hiç kasmayınız oturunuz bir köşeye manzara eşliğinde bir şeyler için, yüzün, güneşlenin kafanızı boşaltın. Bu dediğimiz şeyleri yapabileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi kabak koyudur.
Onun haricinde sahilde tekneler var bu teknelerle kişiye özel tekne turlarına katılabilirsiniz.(Ücreti duyduğunuzda atlamayın tekneye hemen pazarlık yapın) . Yürüyüşe çıkıp ormanda kaybolabilirsiniz. Çevredeki otelleri ziyaret edip barında bir şeyler içebilirsiniz. Belli mi olur belki daha çok sevip orada konaklamaya karar verirsiniz.
Kabak Koyunda Ne Yenilir?
Kaldığımız otel The Shambala idi ve efsane yemekleri vardı. 3 gün kahvaltı ve akşam yemeğini seve seve yedik. Otellerin veya kampların restoranları var.
Ha birde market var oradan domates salatalık alıp piknik yapabilirsiniz:) . Marketini de biraz pahalı bulabilirsiniz. Kabak Koyun da restoranlar var mı diye sormayın her otel = bir restorandır.
Koy genelindeki oteller’de sabahları çok güzel ve organik kahvaltılar veriliyor.Gnelde kahvaltılarda;Ev yapımı reçeller ve ballar,kızarmış köy ekmeği,yumurta,peynir çeşitleri,doğal domates ve salatalık vb.)
Bölgenin kendine has lezetleri e bulunmakta.Bu lezzetleride tatmanızı öneriyoruz.Bu lezzetlerden bir kaçı şu şekilde;
- ÖLEMEÇ ÇORBASI:Kızarmış Hamur,EtSuyu ve çeşitli baharatlar ile yapılıyor.
- TİNGİL ÇORBASI:Soğan,Bulgur ve biberle yapılan bir yemek
- SÜNDÜRME:Çökelek peynir,Biraz sıvı yağ,Tuz,İsteğe göre yumurta ile yapılan bir yemek
- LEĞEN BÖREĞİ:Bulgur,kavrulmuş et ve baharatlarla yapılan bir yemek
- ARAPAŞI:Tavuk,mısır unu ve baharatlarla yapılan bir yemek
- DÖNDÜRME TATLISI:Nişasta ve pekmez ile yapılan bir tatlı
Kabak Koyu Denizi Nasıl?
Sahili ne çok uzun ne çok kısa fakat temiz bir sahili ve denizi var. Derin olmasa da fazla pek keyif vermedi. Dalga olmamasına rağmen denizin bir enerjisi yoktu. Genelde denizi dalgalı oluyormuş.Bizim olduğumuz dönem çarşaf gibiydi. Bu arada sahilde şezlong aramayın yok. Ama 20 -25 TL karşılığında şemsiye kiralayabilirsiniz.
Özetlemek gerekirse denizin rengi muhteşem ötesi. Fakat dediğimiz gibi yüzmesi pekte keyifli gelmedi. Tabi dedik ya tatil anlayışı çok farklıdır. Kimine çok güzel gelen yer, diğerine gelmeyebilir. Siz bizim böyle konuştuğumuza bakmayın. Belki de ruhunuza hitap eden yer Kabak Koyudur.
Kabak Koyu Nerede Kalınır?
Kabak da çok fazla alternatifiniz yok. Köyden aşağı inince kamplar ve oteller ( Genelde Bungalov)mevcut. Bu sayı 10’ u geçmez. Yürümeden gitmek istiyorsanız sahilin hemen dibinde 1-2 otel var.
Yok yürüyüş yapacağım derseniz The Shambala yı şiddetle tavsiye ederiz. Kafa dinlemek için bire bir. Biz kahkaha isimli odayı tercih etmiştik. Biraz yukarıda kalıyor. Fakat o kadar sessiz ve güzeldi ki 2 gün boyunca çardağında oturup dinlendik.
Unutmadan söyleyelim Kabak Koyu otelleri biraz pahalıdır. Tabi siz yine iyi araştırıp doğru zamanda giderseniz uygun bir yer bulursunuz. Sizler için uygu olan oteleri Kabak Koyu Bungalov Oteller içeriğimizde paylaştık.
Çadır veya bungalov seçenekleri bulunan kamp alanları koyun ilk kampı olan Turan Camping’in yanı sıra, Shambala, Dervish Lodge, Kabak Naturel Life, Gemile Kamp, Lilith Camping, Shanti Garden Camping, Reflections ve Kabak Naturel Life‘dir
Kabak Koyunda Çadır Kurulacak Yerler
Koyun özel mülk olduğunu hatırlatalım. Kabak koyunda kamp yapmak için kafanıza göre her istediğiniz yerde çadır kuramıyorsunuz. Cuzi bir miktar karşılığında sahilde ki markete söylediğiniz zaman size yer gösteriyor ve orada gönül rahatlığında kamp yapabiliyorsunuz.
Tabi bu dediğimiz denize yakın olma açısından yoksa bir çok ormanlıkalan ve deniz manzarasına sahip düzlük alan bulunuyor.BAu yerlerden birisine çadırınızı kurarak kamp yapabilirsiniz.Fakat su,wc ve elektrik gibi imkanlarında olmadığını belirtelim.
Karavan ile gelmek isteyenler içinse müjdeli bir haberimiz olacak, 4*4 tipi karavan almanız gerekmekte.Aksi takdirde çekme karavan veya motokaravanla maalesef gelme şansınız yok.Bir şekilde gelseniz bile karavanınızla dönemeyeceğinizi belirtelim.
Kabak Koyunda kamp yapabileceğiniz bir çok işletmeyi Kabak Koyu Kamp Alanları içeriğimizde sizlerle buluşturduk.
Kabak Koyu Gezilecek Yerler
Kabak’da olur da sıkılırsanız çevresinde gidebileceğiniz yerler mevcut bunları aşağıda sıraladık.Detaylarını öğrenmek isterseniz Kabak Koyu Gezilecek Yerler yazımıza bir göz atın deriz.
- Ölüdeniz
- Kelebekler Vadisi
- Cennet Koyu
- Korsan Koyu
- Soğuksu Koyu
- St. Nicholas Adası(Gemile)
1.Ölüdeniz:
Koya gelmeden önce zaten Ölüdeniz’den geçiyorsunuz.Ölüdeniz için 2 gün yeter artar bile.Daha sonra da koya doğruyol alırsınız. 1.gün Ölüdeniz merkezde takılırsınız. 1 gün ise Ölüdeniz Tekne Turuna katılmanızı öneriyoruz.
2.Kelebekler Vadisi:
Koya doğru giderken sağ tarafınızda kalan güzel yerin ismi.Maalesef arabayla gitmeniz mümkün değil sadece yukarıdan görebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz.Ölüdeniz’den kalkan tekneler ile kolay bir şekilde gidebilirsiniz.Yukarı da linkleme yaptık Vadi ile ilgili detaylara oradan ulaşabilirsiniz.
3.Cennet Koyu:
Koya çok yakın mesafede yer olan Cennet Koyu’na sadece tekne ile ulaşmanız mümkün.Kabak Sahilinde yer alan tekneler ile anlaşarak ulaşım sorununu çözebilirsiniz.
4.Korsan Koyu:
Koya çok yakın mesafede yer olan Cennet Koyu’na sadece tekne ile ulaşmanız mümkün.Kabak Sahilinde veya Ölüdeniz’den kalkan tur tekneleri ile ulaşım sorununu çözebilirsiniz.
5.Soğuksu Koyu:
Ölüdeniz ve Kabak arasında bir yerde kalan bu koy denizin altından çıkan tatlı su kaynağı sayesinde suyu diğer yerlere göre daha soğuk olmakta.Suya ilk girdiğinizde üşüdüğünüzü hissetsenizde daha sonra çıkmak istemediğinizi fark edeceksiniz.Yine kabak sahilinden ve Ölüdeniz’den kalkan tekneler ile bu koya gidebilirsiniz.
6.Nicholas Adası:
Hem tarih hem de güzel bir deniz arayışındaysanız Nicholas Adası diğer adıyla Gemile Adası size uygun olacaktır.Ada’da ayrıca su botları ile müthiş bir deneyime katılabilirsiniz.
7.Likya Yolu:
Antik Likya Yolu, Fethiye’nin kaya mezarlarından başlayarak Demre ve Antalya’ya kadar uzanan ve Dünya’da en güzel manzaralı yürüme rotalarından bir yerdir.Likya yolunun bir kısmı Kabak Koyuna uzanmakta.1 gününüzü ayırarak bu güzel rotanın en azından bir kısmını yürüyerek güzel bir etkinlik yapabilirsiniz.
8.Faralya Köyü:
Kabak Koyu Gezi Rehberi içeriğimizin şimdiki durağı Faralya Köyü.Köy Kabak Koyu’na yaklaşık 20 dakikalık yürüme mesafesinde yer almakta olup arabayla 5 dakikada rahat bir şekilde gidebilirsiniz.Faralya köyünün diğer ismi ise Uzunyurt’dur.Köy dağınık olarak yerleşke ve evlerden oluşmaktadır.
Kabak Koyunda Kamp Yapılacak Yerler
Kabak’da Kamp yapmak her gezginin hayallerinden olsa da imkanlar ve şartlar maalesef çok da buna uygun değil. Ya bölgenin sahipleriyle görüşüp para karşılığı bir yer bulursunuz. Veya bölgedeki otellerle görüşerek kamp olayını çözebilirsiniz. Koya yakın bir yerde yapmak isterseniz illaki bir miktar para cebinizden çıkacaktır. Yok ben yakın olmasam da olur derseniz dağ taş orman zaten her yerde kamp yapabilirsiniz.:) Ayrıca kamp yapabileceğiniz işletmeleri şu şekilde sıralayabiliriz.
- Mandala Camping (1050 TL civarı)
- Shiva Camp (3000 TL civarı)
- Full Moon Camp (3000 TL civarı)
- Dervish Lodge (burası biraz daha lüks)
- Gemile Camp (biz burada kalmıştık)
- Turan Camping
- Kabak Natural Life
- Ve en popüleri Shambala Lodge
Kabak Koyunda Dikkat Etmeniz Gerekenler
Bu söylediklerimizi dinlerseniz mutlu olursunuz. Dinlemezseniz siz bilirsiniz.:) Konumuza gelirsek gerçekten söylediğimiz şeyler çok önemli.
- Sırt Çantası muhakkak bulunsun yanınızda.
- Terlikle sahile gitme düşüncesini unutun.Ayakkabı giymeye özen gösterin.
- Tatile çıkmadan önce muhakkak sivri sineklere karşı kovucu tarzı bir ilaç alın.
- Yanınızda nakit bulundurun,çünkü en yakın bankamatik 45 dakika uzaklıkta.
- Telefonlarına bir müddet ara verin tatiliniz boyunca.
- Yoga yapacağım diye cümle aleme rezil olmayın. Kendiniz olun:)
- Odalar malumunuz ağaçtan ve sesiniz olduğu gibi dışarıda.(Bilginize)
- Kabak Koyu denizi bazı yerlerde aniden derinleşmekte.Bundan dolayı dikkat ediniz.
- Koy Temmuz ve Ağustos aylarında aşırı derecede sıcak olmakta.Denize inecekseniz muhakkak sabah veya akşam saatlerini tercih edin.Bir anda resmen kavruluyorsunuz ve 2 gün can acısıyla geziyorsunuz.
- Kabak Koyu Otelleri biraz pahalı.Bundan dolayı muhakkak daha önceden rezervasyonuzu yapın.Son dakikaya bırakırsanız daha fazla para ödemek zorunda kalabilirsiniz.
- Kabak Koyuna giderken olabildiğince minimalist olun ve bavul bavul eşya götürmeyin.Kendinizin bile zor yürüdüğünü fark edecekseniz.Mümkünse sırt çantasında yetecek kadar kıyafet alın.
Şimdilik söyleyebileceğimiz öneriler bunlar. Bunun haricinde zaten çokta ihtiyaç duyacağınız bir şey yok.
Not: Arkadaşlar sanki kabağı kötüler gibi bir izlenime kapılabilirsiniz kendi kulvarında kesinlikle 1 numara. Amaç zaten insanlardan imkanlardan uzak daha doğayla iç içe sessiz bir tatil. Ondan dolayı diğer tatil beldeleri gibi sanıp giderseniz sonuç hüsran olur. Kabağa gitmek istiyorsanız böyle kabullenip içinize sindirmelisiniz 3 gün kaldık hayatımızın hiç bir dönemimde bu kadar dinlenmemiştik. Ne istediğinizi bilirseniz kabak size çok şey katacaktır.
Kabak Koyu Gezi ve Kamp Rehberi yazımızın sonuna geldik. Umarım faydalı olabilmişizdir. Bu arada Kabak koyunun pahalılığından bahsetmiştik. Pahalı diye bir şey yok aslında sadece hazıra konma var. Hazır olan her şey her zaman pahalı olur. Ucuz Tatil Sırları yazımızda ucuz tatil ile ilgili tüm ayrıntıları bulabilirsiniz.Bizden şimdilik bu kadar. Kendinize iyi bakın en önemlisi yazımızı desteklemek içim beğenmeyi ve yorum yapmayı lütfen unutmayın. Tatilinizin bir ömür sürmesi dileğiyle Hoşçakalın…..